DEBAT: Vi bør få klimavenlig belysning på stierne

Debatindlæg af Bill Kaae, byrådskandidat for Venstre Gribskov til KV21:

Vi bør få klimavenlig belysning på stierne.

Når jeg går en tur med min hund Rollo på stien mellem tanken i Vejby og campingpladsen i Vejby Strand, er der temmelig mørkt i den mørke Efterårs-/vintertid. Jeg kan se, at jeg er ikke den eneste, der lige må ud og lufte vovsen med en lygte i hånden eller med en pandelygte.

På vores lufteture kommer jeg hver gang i tanke om, at det kunne være godt med noget belysning langs stien. Både for os, der lufter vores hunde, men også andre borgere, sommerhusejere eller turister, der enten går eller cykler på stien langs Rågelejevej og strækningen “bag om” campingpladsen og ud til Vejby Strand området.

Rollo og jeg på luftetur dog her i dagslys for fotoets skyld

Jeg mener faktisk, at vi bør få belysning på de to stier fra Vejby og ud til Vejby Strand, men også på stien mellem Vejby og Tisvildeleje.

“Vi” vil jo så gerne have, at vores børn tager cykler til skolen, men så bør vi i det mindste sørger for, at de trygt kan cykle uden alt for mørke cyklestier her på den tid af året.

Jeg tænker, at det tillige kunne gøre hverdagen nemmer for borgerne andre steder i vores kommune med sådanne projekter, der helt sikkert mangler og kunne gøre stor gavn rundt om i vores kommune.

Det vil jeg bestemt arbejde på, at få gennemført med en plads i byrådet !!

(Et eksempel på en belysning med solceller, men de findes i mange forskellige smarte modeltyper)

Det er faktisk ikke så svært, for med gadelamper med LED og på solceller/batteri slipper vi for den dyre strømregning i kommunes årlige driftsbudget og dermed er det kun en engangsinvestering i de rigtige gadelamper, der tillige er et plus for klimaet på den lange bane.

Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor man politisk ikke noget før har afsat midler i det kommunale budget til sådan en fornuftig investering, der trods alt kun koster en sjat mønter i Gribskovs årlige budget på omkring 3.000.000.000 kr. – jo du læste rigtigt ca. 3 mia. i indtægter.

Er det mangel på politisk vilje eller skal, der bare et nyt flertal til i Gribskov byråd ?

Jeg siger bare højt “Ny stemme i byrådet for borgernes skyld” !!

Bill Kaae

Byrådskandidat

www.billkaae.dk

Venstre Gribskov

Bill Kaae (Pressefoto)

Om Bill Kaae